WOZ bezwaar Wilbertoord

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Wilbertoord? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Mill en Sint Hubert maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Wilbertoord 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel verstrekken we een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Wilbertoord (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook meer info vinden over te lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1491%
Gemiddeld betaalde OZB€408
Rioolheffing€275
Afvalstoffenheffing€218
Totale woonlasten€901
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Wilbertoord.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Mill en Sint Hubert. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €284.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €284.000 x 0,1491% = €423.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Wilbertoord? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Wilbertoord werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het zogenaamde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Wilbertoord. Waarschijnlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check woningprijs

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Check of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Daar kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gestandaardiseerde taxatierapport vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0005,0%
2019€261.0004,4%
2018€250.0002,5%
2017€244.0001,7%
2016€240.000-2,8%
2015€247.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Mill en Sint Hubert.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-wilbertoord-5455

Woningtaxatie in Wilbertoord

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Wilbertoord kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Wilbertoord ligt om en nabij de €275. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst zoek je naar taxateurs en makelaars in Wilbertoord die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Sint Hubert, Langenboom, Mill, Rijkevoort-De Walsert en Rijkevoort.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren als: type woning, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Wilbertoord. In die rapportage tref je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Hierin vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1491% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wilbertoord. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €408.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt opgesteld door middel van objectieve criteria. Er wordt ingezoomd op aspecten als: de ligging van het huis, grondoppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.gemeente-mill.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Wilbertoord?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 45 dagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Informeer naar het actuele taxatieverslag en ga na of de vergelijkbare huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Wilbertoord kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie