WOZ bezwaar Mill en Sint Hubert

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Mill en Sint Hubert? Hier vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Mill en Sint Hubert calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Mill en Sint Hubert 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst bieden we duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Mill en Sint Hubert (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform lees je ook meer informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1491%
Gemiddeld betaalde OZB€408
Rioolheffing€275
Afvalstoffenheffing€218
Totale woonlasten€901
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Mill en Sint Hubert.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Mill en Sint Hubert. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €269.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €269.000 x 0,1491% = €401.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Mill en Sint Hubert? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Mill en Sint Hubert werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het zogenaamde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Mill en Sint Hubert. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan referentiewoningen. Controleer of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via www.wozwaardeloket.nl. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. Hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0005,0%
2019€261.0004,4%
2018€250.0002,5%
2017€244.0001,7%
2016€240.000-2,8%
2015€247.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Mill en Sint Hubert.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-mill-en-sint-hubert-5455

Woningtaxatie in Mill en Sint Hubert

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Mill en Sint Hubert zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in Mill en Sint Hubert komt gemiddeld uit rond de €250. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Mill en Sint Hubert die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Cuijk, Boekel, Gemert-Bakel, Landerd en Uden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: bouwjaar, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Mill en Sint Hubert. In deze documenten staan de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1491% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Mill en Sint Hubert. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €408.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend a.d.h.v. data die voorhanden is. Men kijkt naar onderwerpen als: waar staat de woning, de inhoud van de woning, type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.gemeente-mill.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, adresgegevens, type object. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens koopsommen van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Mill en Sint Hubert?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Mill en Sint Hubert kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Mill
 • WOZ bezwaar Langenboom
 • WOZ bezwaar Sint Hubert
 • WOZ bezwaar Wilbertoord
 • Plaats een reactie