WOZ bezwaar Langenboom

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Langenboom? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Mill en Sint Hubert raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Langenboom 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder tref je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Langenboom (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal bekijk je ook informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5453
Netnummer0486 (+31486)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1491%
Gemiddeld betaalde OZB€408
Rioolheffing€275
Afvalstoffenheffing€218
Totale woonlasten€901
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Langenboom.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Mill en Sint Hubert. De WOZ-waarde is vastgesteld op €282.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €282.000 x 0,1491% = €420.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Langenboom? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Langenboom nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Langenboom. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle woningprijs

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In deze tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0005,0%
2019€261.0004,4%
2018€250.0002,5%
2017€244.0001,7%
2016€240.000-2,8%
2015€247.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Mill en Sint Hubert.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-langenboom-5453

Woningtaxatie in Langenboom

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Langenboom kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Langenboom ligt zo rond de €250. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het onderstaande overzicht verstrekken we taxateurs en makelaars in Langenboom die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Mill, Rijkevoort-De Walsert, Rijkevoort, Wanroij en Landhorst.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s als: type woning, oppervlakte, grootte, ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Langenboom. In deze gemeentelijke beschikking tref je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Daar tref je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1491% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Langenboom. Een gemiddelde woning betaalt €408.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
Deze waarde wordt berekend op basis van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar factoren als: ligging, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.gemeente-mill.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van marktprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Langenboom?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en ga na of de getoonde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de waarde bijstelt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Langenboom zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie