WOZ bezwaar Sint Hubert

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Sint Hubert? Hier geven we inzicht in de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Mill en Sint Hubert begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Sint Hubert 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het schema hieronder vind je een indicatie van de actuele woonlasten in Sint Hubert van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kun je ook verder lezen over Marktwaarde woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5454
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1491%
Gemiddeld betaalde OZB€408
Rioolheffing€275
Afvalstoffenheffing€218
Totale woonlasten€901
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Sint Hubert.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Mill en Sint Hubert. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €283.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €283.000 x 0,1491% = €422.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Sint Hubert? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het volgende stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Sint Hubert werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Sint Hubert. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Dit verslag is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woonobjecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0005,0%
2019€261.0004,4%
2018€250.0002,5%
2017€244.0001,7%
2016€240.000-2,8%
2015€247.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Mill en Sint Hubert.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-sint-hubert-5454

Woningtaxatie in Sint Hubert

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Sint Hubert kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Sint Hubert ligt om en nabij de €230. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Sint Hubert die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Langenboom, Mill, Rijkevoort-De Walsert, Rijkevoort en Wanroij.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s als: bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Sint Hubert. In dit document lees je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daarin staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1491% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sint Hubert. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €408.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt vastgesteld door middel van beschikbare data. Men kijkt naar feiten als: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.gemeente-mill.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook prijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Sint Hubert?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en controleer of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Belangrijk: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Sint Hubert heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie