WOZ bezwaar Gemert-Bakel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een verwachte marktwaarde van een woning. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Gemert-Bakel? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Gemert-Bakel maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Gemert-Bakel 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? Hieronder tref je verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Gemert-Bakel waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij is er meer info te vinden over Marktwaarde woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Netnummer0492 (+31492)
Gemiddelde WOZ-waarde€294.000
OZB-tarief woningen0,1559%
Gemiddeld betaalde OZB€458
Rioolheffing€185
Afvalstoffenheffing€206
Totale woonlasten€849
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Gemert-Bakel.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Gemert-Bakel. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €233.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €233.000 x 0,1559% = €363.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Gemert-Bakel? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Gemert-Bakel aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Gemert-Bakel. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer marktwaarde

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€294.0009,7%
2019€268.0006,8%
2018€251.0004,1%
2017€241.0003,4%
2016€233.000-1,3%
2015€236.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Gemert-Bakel.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-gemert-bakel-5421

Woningtaxatie in Gemert-Bakel

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Gemert-Bakel kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Gemert-Bakel komt gemiddeld uit rond de €235. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Gemert-Bakel die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Landerd, Uden, Grave, Oss en Zaltbommel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderdelen zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, ligging, grootte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Gemert-Bakel. In deze gemeentelijke beschikking check je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1559% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gemert-Bakel. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €458.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. beschikbare data. Ze onderzoeken onderdelen als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.gemert-bakel.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, bijgebouwen, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je ook details van transactiecijfers van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Gemert-Bakel?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Gemert-Bakel kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Bakel
 • WOZ bezwaar Milheeze
 • WOZ bezwaar De Rips
 • WOZ bezwaar Gemert
 • WOZ bezwaar Handel
 • WOZ bezwaar Elsendorp
 • WOZ bezwaar De Mortel
 • Plaats een reactie