WOZ bezwaar Beets

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in het eerste kwartaal van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Beets? Op dit portaal geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Edam-Volendam maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Beets 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de volgende tabel verstrekken we duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Beets (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze website kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1475
Netnummer0299 (+31299)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,0888%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€302
Totale woonlasten€761
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Beets.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Edam-Volendam. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €281.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €281.000 x 0,0888% = €250.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Beets? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Beets aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Beets. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Hier is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd staat hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de volgende tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0007,9%
2019€277.0009,9%
2018€252.0004,1%
2017€242.0004,3%
2016€232.0003,1%
2015€225.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Edam-Volendam.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-beets-1475

Woningtaxatie in Beets

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Beets kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Beets is ongeveer €245. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Beets die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk en Westbeemster.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken als: bouwjaar, ligging, type woning, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveauen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Beets. In dit document staan de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0888% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beets. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €265.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van data die voorhanden is. Hiervoor gebruiken ze kenmerken zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.edam-volendam.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Beets?
Je dient bezwaar te maken binnen 45 dagen na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en bekijk of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Beets kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie