WOZ bezwaar Netersel

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Netersel? Op deze website bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Bladel begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Netersel 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder tref je een samenvatting van de huidige woonlasten in Netersel van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook meer info vinden over WOZ heffingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5534
Netnummer0497 (+31497)
Gemiddelde WOZ-waarde€310.000
OZB-tarief woningen0,0891%
Gemiddeld betaalde OZB€276
Rioolheffing€243
Afvalstoffenheffing€169
Totale woonlasten€688
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Netersel.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Bladel. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €233.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €233.000 x 0,0891% = €208.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Netersel? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Netersel nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Netersel. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check marktprijs

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een alternatieve taxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In deze tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€310.0006,9%
2019€290.0003,9%
2018€279.0003,3%
2017€270.0001,9%
2016€265.000-0,4%
2015€266.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Bladel.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-netersel-5534

Woningtaxatie in Netersel

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Netersel zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Netersel is ongeveer €200. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In het onderstaande overzicht zoek je naar taxateurs en makelaars in Netersel die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Casteren, Hoogeloon, Hapert, Duizel en Steensel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen als: oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging, bouwjaar, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Netersel. Op dit aanslagbiljet check je de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Je vindt daarin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0891% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Netersel. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €276.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op feiten als: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.bladel.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Netersel?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Netersel maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie