WOZ bezwaar Nederhemert

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Nederhemert? Op deze website vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Zaltbommel raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Nederhemert 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel tref je een overview van de actuele woonlasten in Nederhemert (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal vind je ook meer informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5317
Netnummer0418 (+31418)
Gemiddelde WOZ-waarde€270.000
OZB-tarief woningen0,1109%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€273
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€865
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nederhemert.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Zaltbommel. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €292.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €292.000 x 0,1109% = €324.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Nederhemert? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Nederhemert aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Nederhemert. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Controle verkoopprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande lijst vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€270.0007,1%
2019€252.0004,1%
2018€242.0003,4%
2017€234.0002,6%
2016€228.0001,8%
2015€224.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Zaltbommel.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-nederhemert-5317

Woningtaxatie in Nederhemert

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Nederhemert komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Nederhemert ligt rond de €250. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Nederhemert die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Delwijnen, Kerkwijk, Bruchem, Nieuwaal en Gameren.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. thema’s zoals: grootte, bouwjaar, bijgebouwen, type woning, onderhoudsniveau, oppervlakte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Nederhemert. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verzonden rond februari). Daar tref je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1109% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nederhemert. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €298.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld door middel van een speciaal model. De gemeente verwerkt thema’s als: plek van de woning, de oppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.zaltbommel.nl). In het taxatieverslag zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nederhemert?
Je dient bezwaar te maken binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Nederhemert kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie