WOZ bezwaar Delwijnen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Delwijnen? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Zaltbommel beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Delwijnen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In deze tabel check je een overzicht met de actuele woonlasten in Delwijnen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5316
Netnummer0418 (+31418)
Gemiddelde WOZ-waarde€270.000
OZB-tarief woningen0,1109%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€273
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€865
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Delwijnen.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Zaltbommel. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €291.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €291.000 x 0,1109% = €323.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Delwijnen? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Delwijnen uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gebruikte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Delwijnen. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Check woningwaarde

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande lijst vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€270.0007,1%
2019€252.0004,1%
2018€242.0003,4%
2017€234.0002,6%
2016€228.0001,8%
2015€224.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Zaltbommel.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-delwijnen-5316

Woningtaxatie in Delwijnen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Delwijnen kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Delwijnen is ongeveer €215. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Delwijnen die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Kerkwijk, Bruchem, Nieuwaal, Gameren en Aalst.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen zoals: bijgebouwen, ligging, onderhoudsniveau, type woning, oppervlakte, grootte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Delwijnen. In die rapportage lees je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1109% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Delwijnen. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €298.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar onderdelen als: ligging van het perceel, de oppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.zaltbommel.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook transactiecijfers van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Delwijnen?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of deze huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Delwijnen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie