WOZ bezwaar Moordrecht

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Moordrecht? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Zuidplas beoordeelt elk jaar opnieuw de marktprijs van een gebouw.
 • A.d.h.v. de huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Moordrecht 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel bekijk je verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Moordrecht van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast bekijk je ook informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2811
Netnummer0182 (+31182)
Gemiddelde WOZ-waarde€296.000
OZB-tarief woningen0,1074%
Gemiddeld betaalde OZB€317
Rioolheffing€229
Afvalstoffenheffing€293
Totale woonlasten€839
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Moordrecht.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Zuidplas. De WOZ-waarde bedraagt op €289.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €289.000 x 0,1074% = €310.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Moordrecht? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Moordrecht precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Moordrecht. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check marktwaarde

  Beoordeel of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Check of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€296.00010,4%
2019€268.00011,7%
2018€240.0005,3%
2017€228.0001,8%
2016€224.0000,9%
2015€222.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Zuidplas.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-moordrecht-2811

Woningtaxatie in Moordrecht

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Moordrecht zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Moordrecht bedraagt circa €265. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind en vergelijk taxateurs
Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Moordrecht die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Reeuwijk, Boskoop, Zevenhuizen, Moerkapelle en Gelderswoude.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen zoals: type woning, bouwjaar, oppervlakte, grootte, bijgebouwen, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Moordrecht. In dit document check je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Je vindt daarin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1074% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Moordrecht. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €317.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld op basis van een speciaal model. Ze onderzoeken factoren als: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.zuidplas.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag bekijk je eveneens verkooptransacties van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Moordrecht?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of de getoonde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Moordrecht heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie