WOZ bezwaar Naaldwijk

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Naaldwijk? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Westland beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van jouw woning.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Naaldwijk 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de volgende tabel tref je een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Naaldwijk (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl is er meer info te vinden over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2671
Netnummer0174 (+31174)
Gemiddelde WOZ-waarde€309.000
OZB-tarief woningen0,1008%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€256
Afvalstoffenheffing€283
Totale woonlasten€849
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Naaldwijk.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Westland. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €275.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €275.000 x 0,1008% = €277.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Naaldwijk? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Naaldwijk precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het zogenaamde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Naaldwijk. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Bekijk of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Weeg af of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een alternatieve taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je vindt daar direct ook de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€309.0009,2%
2019€283.0008,8%
2018€260.0006,1%
2017€245.0002,9%
2016€238.0000,0%
2015€238.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Westland.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-naaldwijk-2671

Woningtaxatie in Naaldwijk

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Naaldwijk kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Naaldwijk is ongeveer €200. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In deze tabel check je taxateurs en makelaars in Naaldwijk die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Delfgauw en Pijnacker.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen als: bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte, type woning, grootte, onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Naaldwijk. Op dit aanslagbiljet lees je de verwachte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1008% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Naaldwijk. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €311.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde komt tot stand met behulp van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt aspecten zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.gemeentewestland.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Naaldwijk?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de aangehaalde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Naaldwijk kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie