WOZ bezwaar Boskoop

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Boskoop? Op deze website lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Alphen aan den Rijn begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Boskoop 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het overzicht hieronder tref je verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Boskoop van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kan je ook meer info vinden over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2771
Netnummer0172 (+31172)
Gemiddelde WOZ-waarde€265.000
OZB-tarief woningen0,102%
Gemiddeld betaalde OZB€270
Rioolheffing€230
Afvalstoffenheffing€278
Totale woonlasten€778
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Boskoop.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Alphen aan den Rijn. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €287.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €287.000 x 0,102% = €293.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Boskoop? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Boskoop precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het zogenaamde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Boskoop. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Het document dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check woningprijs

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de volgende tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€265.0007,7%
2019€246.0006,0%
2018€232.0005,9%
2017€219.0002,3%
2016€214.000-1,4%
2015€217.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-boskoop-2771

Woningtaxatie in Boskoop

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Boskoop kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Boskoop ligt rond de €255. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Boskoop die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Zevenhuizen, Moerkapelle, Gelderswoude, Benthuizen en s-Gravenzande.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, grootte, ligging en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Boskoop. In deze documenten staan de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Boskoop. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €270.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. modelmatige waardebepaling. Men kijkt naar aspecten zoals: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.alphenaandenrijn.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens. In het taxatieverslag tref je daarbij ook transactiecijfers van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Boskoop?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en ga na of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Goed om te weten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Boskoop zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie