WOZ bezwaar Zevenhuizen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Zevenhuizen? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Zuidplas komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is aan te raden deze aanslag goed door te nemen zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Zevenhuizen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het schema hieronder bekijk je een kostenraming van de huidige woonlasten in Zevenhuizen van een meerpersoonshuishouden. Eveneens vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Netnummer0594 (+31594)
Gemiddelde WOZ-waarde€296.000
OZB-tarief woningen0,1074%
Gemiddeld betaalde OZB€317
Rioolheffing€229
Afvalstoffenheffing€293
Totale woonlasten€839
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zevenhuizen.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Zuidplas. De WOZ-waarde is vastgesteld op €286.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €286.000 x 0,1074% = €307.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Zevenhuizen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Zevenhuizen uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Zevenhuizen. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check verkoopprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€296.00010,4%
2019€268.00011,7%
2018€240.0005,3%
2017€228.0001,8%
2016€224.0000,9%
2015€222.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Zuidplas.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-zevenhuizen-2761

Woningtaxatie in Zevenhuizen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Zevenhuizen komt nog beter over met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Zevenhuizen is ongeveer €185. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Zevenhuizen die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Moerkapelle, Gelderswoude, Benthuizen, s-Gravenzande en Poeldijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten als: bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen, oppervlakte, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Zevenhuizen. In deze aanslag lees je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). In dit document vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1074% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zevenhuizen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €317.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt opgesteld door middel van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.zuidplas.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zevenhuizen?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en vergelijk of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Zevenhuizen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie