WOZ bezwaar Schore

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking en het eigenwoningforfait voor de IB. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Schore? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in wat je moet doen.

 • De gemeente Kapelle begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Schore 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? Hieronder verschaffen we een samenvatting van de recente woonlasten in Schore op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze website is er meer info te vinden over WOZ-kredieten.

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4423
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€252.000
OZB-tarief woningen0,106%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€268
Afvalstoffenheffing€247
Totale woonlasten€782
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Schore.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Kapelle. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €241.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €241.000 x 0,106% = €255.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Schore? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Schore nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beknopte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Schore. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Ga naar of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonobjecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag van de overheid vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€252.0003,7%
2019€243.0005,2%
2018€231.0002,7%
2017€225.0001,4%
2016€222.0001,8%
2015€218.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Kapelle.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-schore-4423

Woningtaxatie in Schore

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Schore kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Schore komt gemiddeld uit rond de €205. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Schore die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Hansweert, Kruiningen, Oostdijk, Waarde en Krabbendijke.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten als: bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, ligging, grootte, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Schore. In deze documenten lees je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je treft hierin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,106% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Schore. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €267.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld door middel van openbare data. Zo wordt er gekeken naar onderdelen zoals: ligging, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.kapelle.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook details van verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Schore?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en check of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Schore kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie