WOZ bezwaar Wemeldinge

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Wemeldinge? Hier praten we je bij over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Kapelle maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is essentieel om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Wemeldinge 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder check je een samenvatting van de actuele woonlasten in Wemeldinge op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens tref je ook handige informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4424
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€252.000
OZB-tarief woningen0,106%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€268
Afvalstoffenheffing€247
Totale woonlasten€782
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Wemeldinge.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Kapelle. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €242.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 242.000 x 0,106% = €257.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Wemeldinge? Je kunt een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Wemeldinge werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Wemeldinge. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Dit rapport ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle huizenprijs

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€252.0003,7%
2019€243.0005,2%
2018€231.0002,7%
2017€225.0001,4%
2016€222.0001,8%
2015€218.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Kapelle.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-wemeldinge-4424

Woningtaxatie in Wemeldinge

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Wemeldinge kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Wemeldinge is ongeveer €210. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Wemeldinge die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Schore, Hansweert, Kruiningen, Oostdijk en Waarde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen als: ligging, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Wemeldinge. In die rapportage lees je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Daarin staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,106% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wemeldinge. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €267.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand door middel van data die voorhanden is. Er wordt ingezoomd op zaken zoals: waar staat de woning, de oppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.kapelle.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, type object, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Wemeldinge?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Belangrijk: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Wemeldinge heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie