WOZ bezwaar Nooitgedacht

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Aan de hand van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Nooitgedacht? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Aa en Hunze calculeert jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Nooitgedacht 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel geven we verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Nooitgedacht (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9449
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,1191%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€216
Totale woonlasten€695
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nooitgedacht.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Aa en Hunze. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €230.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €230.000 x 0,1191% = €274.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Nooitgedacht? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Nooitgedacht uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Nooitgedacht. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Het document dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,1%
2019€247.0007,4%
2018€230.0003,1%
2017€223.0002,3%
2016€218.0000,0%
2015€218.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Aa en Hunze.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-nooitgedacht-9449

Woningtaxatie in Nooitgedacht

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Nooitgedacht komt nog beter over met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Nooitgedacht is ongeveer €275. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Nooitgedacht die betrouwbare service bieden voor een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Marwijksoord, Papenvoort, Amen, Vredenheim en Grolloo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen zoals: bijgebouwen, type woning, bouwjaar, oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Nooitgedacht. Op dit aanslagbiljet vind je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Daarin staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1191% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nooitgedacht. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €311.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend door middel van data die voorhanden is. Ze onderzoeken onderwerpen zoals: waar het huis gelegen is, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.aaenhunze.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Nooitgedacht?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en ga na of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nooitgedacht zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie