WOZ bezwaar Stompetoren

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Stompetoren? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Alkmaar komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Stompetoren 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? Hieronder vind je een overview van de hedendaagse woonlasten in Stompetoren waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast is er meer info te vinden over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1840
Netnummer072 (+3172)
Gemiddelde WOZ-waarde€246.000
OZB-tarief woningen0,078%
Gemiddeld betaalde OZB€191
Rioolheffing€145
Afvalstoffenheffing€285
Totale woonlasten€621
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Stompetoren.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Alkmaar. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €261.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €261.000 x 0,078% = €204.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Stompetoren? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Stompetoren uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Stompetoren. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Het document is feitelijk een onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle woningprijs

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een professionele woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€246.00010,8%
2019€222.0009,9%
2018€202.0006,9%
2017€189.0003,3%
2016€183.0001,1%
2015€181.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Alkmaar.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-stompetoren-1840

Woningtaxatie in Stompetoren

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Stompetoren kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Stompetoren bedraagt circa €270. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
Hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Stompetoren die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Sint Pancras, Koedijk, Oudorp, Den Hoorn en De Koog.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen als: ligging, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Stompetoren. In deze aanslag bekijk je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,078% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stompetoren. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €191.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van modelmatige waardebepaling. Ze onderzoeken factoren als: plek van de woning, woonoppervlakte, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.alkmaar.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, bijgebouwen, grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object. In het taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopgegevens van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Stompetoren?
Bezwaar maken kan binnen 30 werkdagen na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Stompetoren kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie