WOZ bezwaar Vogelenzang

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Vogelenzang? Op dit portaal vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Bloemendaal komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hiervan op de hoogte te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Vogelenzang 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In deze tabel bieden we een samenvatting van de recente woonlasten in Vogelenzang (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl is er meer info te vinden over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2114
Netnummer023 (+3123)
Gemiddelde WOZ-waarde€755.000
OZB-tarief woningen0,1081%
Gemiddeld betaalde OZB€815
Rioolheffing€247
Afvalstoffenheffing€377
Totale woonlasten€1440
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Vogelenzang.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Bloemendaal. De WOZ-waarde ligt op €289.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €289.000 x 0,1081% = €312.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Vogelenzang? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Vogelenzang ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Vogelenzang. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen. Check of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Onder andere doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€755.0008,5%
2019€696.0009,1%
2018€638.0008,5%
2017€588.0006,1%
2016€554.0004,1%
2015€532.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Bloemendaal.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-vogelenzang-2114

Woningtaxatie in Vogelenzang

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Vogelenzang kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Vogelenzang ligt zo rond de €245. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Vogelenzang die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Aerdenhout, Santpoort-Zuid, Santpoort-Noord, Spaarnwoude en Haarlemmerliede.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen als: grootte, onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning, ligging, bijgebouwen en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Vogelenzang. In deze gemeentelijke beschikking check je een indicatie van de woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1081% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vogelenzang. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €815.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld met behulp van verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze zaken als: de ligging van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.bloemendaal.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met marktprijzen van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Vogelenzang?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en bekijk of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Disclaimer: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Vogelenzang kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie