WOZ bezwaar Thesinge

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Thesinge? Hieronder kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Groningen komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om dit goed in de gaten te houden zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Thesinge 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het onderstaande overzicht bieden we een samenvatting van de huidige woonlasten in Thesinge (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij bekijk je ook informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9797
Netnummer050 (+3150)
Gemiddelde WOZ-waarde€212.000
OZB-tarief woningen0,18%
Gemiddeld betaalde OZB€381
Rioolheffing€149
Afvalstoffenheffing€328
Totale woonlasten€858
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Thesinge.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Groningen. De WOZ-waarde ligt op €239.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €239.000 x 0,18% = €430.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Thesinge? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Thesinge nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Thesinge. Waarschijnlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle huizenprijs

  Bekijk of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat kan voorkomen doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport staat hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€212.0009,8%
2019€193.00014,9%
2018€168.0007,0%
2017€157.0001,9%
2016€154.0001,3%
2015€152.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Groningen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-thesinge-9797

Woningtaxatie in Thesinge

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Thesinge kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Thesinge ligt zo rond de €255. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Thesinge die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Sint Annen, Woltersum, Lellens, Winneweer en Ten Post.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, type woning, bijgebouwen, ligging en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Thesinge. In deze aanslag tref je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,18% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Thesinge. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €381.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde komt tot stand aan de hand van beschikbare data. Ze onderzoeken feiten als: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.groningen.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen, bouwjaar, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Thesinge?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of deze huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Thesinge maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie