WOZ bezwaar Heeten

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Heeten? Op deze website vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Raalte calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is aan te raden hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Heeten 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? Hieronder bekijk je verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Heeten (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8111
Netnummer0572 (+31572)
Gemiddelde WOZ-waarde€264.000
OZB-tarief woningen0,1261%
Gemiddeld betaalde OZB€332
Rioolheffing€226
Afvalstoffenheffing€196
Totale woonlasten€754
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Heeten.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Raalte. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €294.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €294.000 x 0,1261% = €371.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Heeten? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Heeten ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Heeten. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Dit verslag ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Check of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een recent taxatierapport. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je 24/7 inzien via website van het WOZ-waardeloket. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€264.0007,3%
2019€246.0005,6%
2018€233.0002,2%
2017€228.0000,0%
2016€228.000-0,9%
2015€230.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Raalte.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-heeten-8111

Woningtaxatie in Heeten

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Heeten kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Heeten ligt zo rond de €190. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Heeten die jou kunnen ondersteunen met een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Broekland, Mariënheem, Luttenberg, Oosterwolde en t Loo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, bijgebouwen, grootte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Heeten. In dit document vind je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verzonden rond februari). Je treft hierin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1261% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heeten. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €332.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald op basis van een speciaal model. Hiervoor gebruiken ze aspecten als: ligging, grondoppervlakte, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.raalte.nl). In dit PDF-bestand zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, type object, bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopcijfers van nabije woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Heeten?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en bekijk of deze woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Heeten heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie