WOZ bezwaar Milheeze

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Milheeze? Hier vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Gemert-Bakel maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Milheeze 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? Hieronder vind je een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Milheeze (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5763
Netnummer0492 (+31492)
Gemiddelde WOZ-waarde€294.000
OZB-tarief woningen0,1559%
Gemiddeld betaalde OZB€458
Rioolheffing€185
Afvalstoffenheffing€206
Totale woonlasten€849
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Milheeze.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Gemert-Bakel. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €255.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €255.000 x 0,1559% = €398.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Milheeze? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Milheeze nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het opgestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Milheeze. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Het document ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Beoordeel of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met referentiewoningen. Controleer of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgebreide taxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€294.0009,7%
2019€268.0006,8%
2018€251.0004,1%
2017€241.0003,4%
2016€233.000-1,3%
2015€236.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Gemert-Bakel.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-milheeze-5763

Woningtaxatie in Milheeze

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Milheeze kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Milheeze komt gemiddeld uit rond de €245. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Milheeze die je kunnen helpen aan een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Bakel, Helenaveen, Neerkant, Liessel en Vlierden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren als: ligging, grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Milheeze. In dit document lees je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1559% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Milheeze. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €458.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van beschikbare gegevens. Ze onderzoeken feiten als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.gemert-bakel.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen, bouwjaar, adresgegevens, type object. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Milheeze?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je meent dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Milheeze heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie