WOZ bezwaar Geldrop-Mierlo

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Geldrop-Mierlo? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Geldrop-Mierlo begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Geldrop-Mierlo 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande lijst verstrekken we een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Geldrop-Mierlo waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast is er meer info te vinden over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5664
Netnummer040 (+3140)
Gemiddelde WOZ-waarde€279.000
OZB-tarief woningen0,0778%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€188
Afvalstoffenheffing€298
Totale woonlasten€703
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Geldrop-Mierlo.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Geldrop-Mierlo. De WOZ-waarde is vastgesteld op €232.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €232.000 x 0,0778% = €180.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Geldrop-Mierlo? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Geldrop-Mierlo ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het opgestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Geldrop-Mierlo. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Evalueer woningprijs

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Check of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het onderstaande overzicht vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€279.0007,7%
2019€259.0007,5%
2018€241.0004,8%
2017€230.0002,2%
2016€225.0000,0%
2015€225.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Geldrop-Mierlo.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-geldrop-mierlo-5664

Woningtaxatie in Geldrop-Mierlo

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Geldrop-Mierlo kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Geldrop-Mierlo is ongeveer €240. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Geldrop-Mierlo die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre, Bergeijk en Valkenswaard.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: type woning, grootte, oppervlakte, bijgebouwen, ligging, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Geldrop-Mierlo. Op dit aanslagbiljet vind je een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0778% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Geldrop-Mierlo. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €217.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar kenmerken zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, het soort woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de wijk. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.geldrop-mierlo.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Geldrop-Mierlo?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 45 dagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of de vergelijkbare huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Geldrop-Mierlo zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Geldrop
 • WOZ bezwaar Mierlo
 • Plaats een reactie