WOZ bezwaar Geldrop

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in januari, februari of maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Geldrop? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Geldrop-Mierlo komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Geldrop 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het overzicht hieronder verschaffen we een overzicht met de huidige woonlasten in Geldrop op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl is er meer info te vinden over Marktwaarde woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5663
Netnummer040 (+3140)
Gemiddelde WOZ-waarde€279.000
OZB-tarief woningen0,0778%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€188
Afvalstoffenheffing€298
Totale woonlasten€703
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Geldrop.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Geldrop-Mierlo. De WOZ-waarde bedraagt op €240.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €240.000 x 0,0778% = €187.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Geldrop? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Geldrop nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het samengestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Geldrop. Let op: vaak is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Evalueer huizenprijs

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Weeg af of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een onderbouwd taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€279.0007,7%
2019€259.0007,5%
2018€241.0004,8%
2017€230.0002,2%
2016€225.0000,0%
2015€225.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Geldrop-Mierlo.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-geldrop-5663

Woningtaxatie in Geldrop

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Geldrop kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Geldrop komt gemiddeld uit rond de €260. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In deze tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Geldrop die je kunnen helpen aan een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Leende, Heeze, Luyksgestel, Westerhoven en Riethoven.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een object op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten zoals: oppervlakte, bijgebouwen, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Geldrop. In dit document lees je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Daar tref je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0778% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Geldrop. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €217.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend op basis van beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar onderdelen zoals: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.geldrop-mierlo.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Geldrop?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de getoonde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Geldrop zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie