WOZ bezwaar Bergeijk

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Bergeijk? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Bergeijk begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Bergeijk 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? Hieronder check je een overview van de recente woonlasten in Bergeijk (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5571
Netnummer0497 (+31497)
Gemiddelde WOZ-waarde€316.000
OZB-tarief woningen0,0955%
Gemiddeld betaalde OZB€301
Rioolheffing€255
Afvalstoffenheffing€187
Totale woonlasten€743
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Bergeijk.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Bergeijk. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €283.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 283.000 x 0,0955% = €270.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Bergeijk? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Bergeijk werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Bergeijk. Doorgaans kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Check of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het onderstaande overzicht kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€316.0005,0%
2019€301.0004,5%
2018€288.0003,2%
2017€279.0003,0%
2016€271.000-0,4%
2015€272.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Bergeijk.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-bergeijk-5571

Woningtaxatie in Bergeijk

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Bergeijk kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Bergeijk komt gemiddeld uit rond de €275. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Bergeijk die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel en Veldhoven.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken zoals: bijgebouwen, ligging, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Bergeijk. In deze gemeentelijke beschikking tref je de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0955% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bergeijk. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €301.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt opgesteld door middel van objectieve criteria. Ze onderzoeken feiten zoals: plek van de woning, de oppervlakte, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.bergeijk.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object, adresgegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Bergeijk?
Het bezwaar maken moet binnen 30 werkdagen na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of deze huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let goed op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Bergeijk kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Riethoven
 • WOZ bezwaar Westerhoven
 • WOZ bezwaar Luyksgestel
 • Plaats een reactie