WOZ bezwaar Cadier en Keer

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Cadier en Keer? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Eijsden-Margraten komt elk jaar met een indicatie van de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk dit goed in de gaten te houden zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Cadier en Keer 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel bekijk je een overview van de verschillende woonlasten in Cadier en Keer (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens is er meer info te vinden over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6267
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€278.000
OZB-tarief woningen0,1401%
Gemiddeld betaalde OZB€389
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€271
Totale woonlasten€931
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Cadier en Keer.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Eijsden-Margraten. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €265.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €265.000 x 0,1401% = €371.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Cadier en Keer? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Cadier en Keer werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Cadier en Keer. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Controle verkoopprijs

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met referentiewoningen. Controleer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Een reden kan zijn dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een recent taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€278.0006,9%
2019€260.0005,7%
2018€246.0006,0%
2017€232.000-0,9%
2016€234.0001,7%
2015€230.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Eijsden-Margraten.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-cadier-en-keer-6267

Woningtaxatie in Cadier en Keer

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Cadier en Keer kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Cadier en Keer is ongeveer €190. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de volgende tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Cadier en Keer die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Sint Geertruid, Banholt, Mheer, Noorbeek en Eckelrade.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten zoals: oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, grootte, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Cadier en Keer. In die rapportage vind je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1401% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Cadier en Keer. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €389.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze onderdelen als: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, het soort woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.eijsden-margraten.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Cadier en Keer?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of deze woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Cadier en Keer zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie