WOZ bezwaar Noorbeek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Noorbeek? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Eijsden-Margraten maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Noorbeek 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel verschaffen we een overview van de recente woonlasten in Noorbeek (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website kun je ook verder lezen over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6255
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€278.000
OZB-tarief woningen0,1401%
Gemiddeld betaalde OZB€389
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€271
Totale woonlasten€931
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Noorbeek.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Eijsden-Margraten. De WOZ-waarde bedraagt op €261.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €261.000 x 0,1401% = €366.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Noorbeek? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Noorbeek precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Noorbeek. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Onder andere doordat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het onderstaande overzicht is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€278.0006,9%
2019€260.0005,7%
2018€246.0006,0%
2017€232.000-0,9%
2016€234.0001,7%
2015€230.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Eijsden-Margraten.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-noorbeek-6255

Woningtaxatie in Noorbeek

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Noorbeek zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Noorbeek bedraagt circa €190. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Vind een taxateur in de buurt
In deze tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Noorbeek die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Eckelrade, Gronsveld, Eijsden, Geulle en Bunde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten zoals: onderhoudsniveau, grootte, type woning, bouwjaar, ligging, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Noorbeek. Op dit aanslagbiljet tref je de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je vindt daarin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1401% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noorbeek. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €389.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt vastgesteld door middel van objectieve criteria. De gemeente verwerkt zaken als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.eijsden-margraten.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je ook prijzen van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Noorbeek?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en bekijk of deze huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Noorbeek kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie