WOZ bezwaar Puiflijk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Puiflijk? Hieronder kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Druten beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Puiflijk 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel bekijk je een overview van de recente woonlasten in Puiflijk op basis van een meerpersoonshuishouden. Tevens kun je ook verder lezen over WOZ-kredieten.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6655
Netnummer0487 (+31487)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1145%
Gemiddeld betaalde OZB€295
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€712
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Puiflijk.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Druten. De WOZ-waarde is vastgesteld op €276.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 276.000 x 0,1145% = €316.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Puiflijk? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Puiflijk uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het zogenaamde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Puiflijk. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen. Ga na of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Maak bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de volgende tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0008,4%
2019€238.0004,8%
2018€227.0003,2%
2017€220.0000,9%
2016€218.000-2,7%
2015€224.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Druten.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-puiflijk-6655

Woningtaxatie in Puiflijk

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Puiflijk kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Puiflijk ligt zo rond de €220. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind een taxateur in de buurt
In het onderstaande overzicht vergelijk je taxateurs en makelaars in Puiflijk die je kunnen helpen aan een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Afferden, Deest, Winssen, Ewijk en Batenburg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren als: onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, grootte, type woning, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Puiflijk. In dit document staan de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1145% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Puiflijk. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €295.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. objectieve criteria. Ze onderzoeken onderwerpen zoals: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum rondom je huis. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.druten.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: type object, bouwjaar, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkooptransacties van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Puiflijk?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en analyseer of de getoonde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Puiflijk kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie