WOZ bezwaar Deest

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Deest? Hier bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Druten maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is aan te raden deze aanslag goed door te nemen zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Deest 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel vind je een overview van de actuele woonlasten in Deest van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6653
Netnummer0487 (+31487)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1145%
Gemiddeld betaalde OZB€295
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€712
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Deest.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Druten. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €274.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €274.000 x 0,1145% = €314.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Deest? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Deest precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Deest. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer marktprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0008,4%
2019€238.0004,8%
2018€227.0003,2%
2017€220.0000,9%
2016€218.000-2,7%
2015€224.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Druten.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-deest-6653

Woningtaxatie in Deest

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Deest zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Deest ligt rond de €210. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande lijst vind je taxateurs en makelaars in Deest die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Winssen, Ewijk, Batenburg, Horssen en Appeltern.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: grootte, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Deest. In dit document check je de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1145% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Deest. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €295.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt bepaald d.m.v. objectieve criteria. De gemeente verwerkt onderdelen als: waar staat de woning, de oppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.druten.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, type object. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Deest?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Disclaimer: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Deest heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie