WOZ bezwaar Drimmelen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait voor de IB. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Drimmelen? Op deze pagina bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Drimmelen maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Drimmelen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder bekijk je een overview van de hedendaagse woonlasten in Drimmelen (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4924
Netnummer0162 (+31162)
Gemiddelde WOZ-waarde€268.000
OZB-tarief woningen0,1047%
Gemiddeld betaalde OZB€281
Rioolheffing€274
Afvalstoffenheffing€295
Totale woonlasten€849
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Drimmelen.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Drimmelen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €272.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 272.000 x 0,1047% = €285.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Drimmelen? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Drimmelen uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Drimmelen. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Dit stuk is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Ga naar of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze woonobjecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze bekijk je eenvoudig via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€268.0005,5%
2019€254.0005,0%
2018€242.0002,5%
2017€236.0002,6%
2016€230.0000,9%
2015€228.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Drimmelen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-drimmelen-4924

Woningtaxatie in Drimmelen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Drimmelen kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Drimmelen ligt om en nabij de €275. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Drimmelen die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Oosterhout, Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam en Breda.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte, bijgebouwen en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Drimmelen. In deze documenten vind je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1047% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Drimmelen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €281.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van objectieve criteria. De gemeente verwerkt thema’s zoals: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, onderhoudsstaat en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.drimmelen.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, bijgebouwen, grootte van het pand, type object. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkoopprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Drimmelen?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Aandachtspunt: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Drimmelen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

 • WOZ bezwaar Made
 • WOZ bezwaar Lage Zwaluwe
 • WOZ bezwaar Hooge Zwaluwe
 • WOZ bezwaar Terheijden
 • WOZ bezwaar Wagenberg
 • Plaats een reactie