WOZ bezwaar Made

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Made? Hier geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Drimmelen raamt ieder jaar de marktprijs van een gebouw.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarprocedure starten. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Made 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel tref je een overview van de actuele woonlasten in Made (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens bekijk je ook informatie over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4921
Netnummer0162 (+31162)
Gemiddelde WOZ-waarde€268.000
OZB-tarief woningen0,1047%
Gemiddeld betaalde OZB€281
Rioolheffing€274
Afvalstoffenheffing€295
Totale woonlasten€849
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Made.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Drimmelen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €235.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €235.000 x 0,1047% = €246.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Made? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Made precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het opgestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Made. Meestal is een DigiD account vereist. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via wozwaardeloket.nl. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€268.0005,5%
2019€254.0005,0%
2018€242.0002,5%
2017€236.0002,6%
2016€230.0000,9%
2015€228.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Drimmelen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-made-4921

Woningtaxatie in Made

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Made zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Made ligt rond de €240. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Made die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Den Hout, Oosteind, Rijsbergen, Achtmaal en Wernhout.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s als: onderhoudsniveau, grootte, type woning, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Made. In deze gemeentelijke beschikking staan de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1047% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Made. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €281.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van openbare data. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen als: ligging van het perceel, de oppervlakte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt rondom je huis. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.drimmelen.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar, type object. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Made?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Informeer naar het actuele taxatieverslag en ga na of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Made heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie