WOZ bezwaar Vinkenbuurt

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Vinkenbuurt? Op deze website geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Ommen beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Vinkenbuurt 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel bekijk je duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Vinkenbuurt van een meerpersoonshuishouden. Daarbij bekijk je ook informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7739
Netnummer0523 (+31523)
Gemiddelde WOZ-waarde€268.000
OZB-tarief woningen0,1168%
Gemiddeld betaalde OZB€313
Rioolheffing€207
Afvalstoffenheffing€261
Totale woonlasten€781
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Vinkenbuurt.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Ommen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €241.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €241.000 x 0,1168% = €281.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Vinkenbuurt? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Vinkenbuurt aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Vinkenbuurt. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Weeg af of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€268.0005,1%
2019€255.0005,4%
2018€242.0001,7%
2017€238.0001,7%
2016€234.0000,0%
2015€234.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Ommen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-vinkenbuurt-7739

Woningtaxatie in Vinkenbuurt

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Vinkenbuurt kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Vinkenbuurt ligt om en nabij de €260. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In deze tabel vind je taxateurs en makelaars in Vinkenbuurt die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Witharen, Stegeren, Beerze, Arriën en Vilsteren.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken zoals: oppervlakte, ligging, type woning, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Vinkenbuurt. In deze gemeentelijke beschikking lees je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1168% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vinkenbuurt. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €313.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van beschikbare gegevens. Men kijkt naar factoren zoals: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.ommen.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van nabije woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Vinkenbuurt?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en analyseer of de getoonde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Vinkenbuurt zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie