WOZ bezwaar Stegeren

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Stegeren? Hier vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Ommen calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om deze aanslag goed door te nemen zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Stegeren 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel bieden we een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Stegeren op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij tref je ook handige informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7737
Netnummer0529 (+31529)
Gemiddelde WOZ-waarde€268.000
OZB-tarief woningen0,1168%
Gemiddeld betaalde OZB€313
Rioolheffing€207
Afvalstoffenheffing€261
Totale woonlasten€781
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Stegeren.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Ommen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €239.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €239.000 x 0,1168% = €279.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Stegeren? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Stegeren uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Stegeren. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle woningwaarde

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Check of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gestandaardiseerde taxatierapport is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€268.0005,1%
2019€255.0005,4%
2018€242.0001,7%
2017€238.0001,7%
2016€234.0000,0%
2015€234.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Ommen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-stegeren-7737

Woningtaxatie in Stegeren

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Stegeren kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Stegeren bedraagt circa €235. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Stegeren die betrouwbare service bieden voor een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Beerze, Arriën, Vilsteren, Punthorst en Nieuwleusen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s als: ligging, bouwjaar, grootte, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Stegeren. In deze aanslag tref je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1168% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stegeren. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €313.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op onderdelen zoals: plek van de woning, de oppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.ommen.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook marktprijzen van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Stegeren?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of de getoonde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Stegeren heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie