WOZ bezwaar Warnsveld

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait voor de IB. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Warnsveld? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Zutphen maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Warnsveld 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel bekijk je een samenvatting van de actuele woonlasten in Warnsveld (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7231
Netnummer0575 (+31575)
Gemiddelde WOZ-waarde€218.000
OZB-tarief woningen0,1312%
Gemiddeld betaalde OZB€285
Rioolheffing€180
Afvalstoffenheffing€247
Totale woonlasten€712
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Warnsveld.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Zutphen. De WOZ-waarde ligt op €269.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €269.000 x 0,1312% = €353.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Warnsveld? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Warnsveld precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Warnsveld. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Ga naar of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een recent taxatierapport. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€218.0009,0%
2019€200.0005,3%
2018€190.0004,4%
2017€182.0001,1%
2016€180.0000,0%
2015€180.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Zutphen.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-warnsveld-7231

Woningtaxatie in Warnsveld

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Warnsveld komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Warnsveld komt gemiddeld uit rond de €255. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Warnsveld die professionele hulp bieden bij een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Toldijk, Bronkhorst, Olburgen, Rha en Baak.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken zoals: oppervlakte, bijgebouwen, bouwjaar, ligging, type woning, grootte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Warnsveld. In deze gemeentelijke beschikking staan een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). In dit document vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1312% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Warnsveld. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €285.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van openbare data. Men kijkt naar zaken zoals: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de wijk. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.zutphen.nl). In het taxatieverslag zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopcijfers van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Warnsveld?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en beoordeel of deze huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde wordt verminderd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Warnsveld zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie