WOZ bezwaar Vierpolders

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Vierpolders? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Brielle calculeert jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Vierpolders 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande lijst vind je een overzicht met de actuele woonlasten in Vierpolders waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina lees je ook meer informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,1162%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€172
Totale woonlasten€693
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Vierpolders.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Brielle. De WOZ-waarde ligt op €269.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €269.000 x 0,1162% = €313.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Vierpolders? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Vierpolders werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Vierpolders. Gewoonlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Het document is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Beoordeel of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit kan zijn omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In deze tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0008,5%
2019€236.0005,8%
2018€223.0001,4%
2017€220.0002,3%
2016€215.0000,0%
2015€215.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Brielle.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-vierpolders-3231

Woningtaxatie in Vierpolders

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Vierpolders komt nog beter over met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Vierpolders komt gemiddeld uit rond de €250. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Vierpolders die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Oudenhoorn, Heenvliet, Abbenbroek, Zuidland en Simonshaven.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren als: bouwjaar, grootte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, ligging en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Vierpolders. Op dit aanslagbiljet vind je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1162% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vierpolders. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €297.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld door middel van verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar thema’s zoals: waar staat de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.brielle.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Vierpolders?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en vergelijk of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de waarde bijstelt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Goed om te weten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Vierpolders kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie