WOZ bezwaar Driebruggen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Driebruggen? Hier lees je praktische info over de regelgeving.

 • De gemeente Bodegraven-Reeuwijk maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om dit goed in de gaten te houden zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Driebruggen 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de volgende tabel bieden we een indicatie van de actuele woonlasten in Driebruggen van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl tref je ook handige informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3465
Netnummer0348 (+31348)
Gemiddelde WOZ-waarde€326.000
OZB-tarief woningen0,1296%
Gemiddeld betaalde OZB€422
Rioolheffing€321
Afvalstoffenheffing€316
Totale woonlasten€1059
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Driebruggen.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €249.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €249.000 x 0,1296% = €323.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Driebruggen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In ons handige stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Driebruggen precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Driebruggen. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Check huizenprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar referentiewoningen. Evalueer of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van betonrot.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een onderbouwd taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Hier is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€326.0007,2%
2019€304.0009,4%
2018€278.0002,2%
2017€272.0001,9%
2016€267.0000,4%
2015€266.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-driebruggen-3465

Woningtaxatie in Driebruggen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Driebruggen zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Driebruggen ligt om en nabij de €275. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Driebruggen die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Papekop, Linschoten, Haarzuilens, De Meern en Vleuten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: grootte, bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, type woning, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Driebruggen. Op dit aanslagbiljet bekijk je de verwachte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1296% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Driebruggen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €422.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van een speciaal model. Ze onderzoeken onderdelen zoals: plek van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook prijzen van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Driebruggen?
Je dient bezwaar te maken in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de getoonde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Driebruggen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie