WOZ bezwaar Goirle

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ betekent: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Goirle? Op dit portaal vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Goirle komt elk jaar met een indicatie van de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Goirle 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel vind je een indicatie van de recente woonlasten in Goirle (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens kun je ook verder lezen over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5052
Netnummer013 (+3113)
Gemiddelde WOZ-waarde€295.000
OZB-tarief woningen0,1319%
Gemiddeld betaalde OZB€389
Rioolheffing€198
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€831
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Goirle.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Goirle. De WOZ-waarde is vastgesteld op €233.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 233.000 x 0,1319% = €307.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Goirle? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Goirle aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Goirle. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Check woningprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€295.0006,9%
2019€276.0005,3%
2018€262.0003,1%
2017€254.0002,8%
2016€247.0001,2%
2015€244.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Goirle.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-goirle-5052

Woningtaxatie in Goirle

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Goirle kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Goirle ligt om en nabij de €205. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Goirle die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Tilburg, Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout en Zundert.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten zoals: ligging, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Goirle. In deze documenten lees je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1319% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Goirle. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €389.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt bepaald d.m.v. verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken zaken als: plek van de woning, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.goirle.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Goirle?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of de vergelijkbare woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Goirle kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Riel
 • Plaats een reactie