WOZ bezwaar Linschoten

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in januari, februari of maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Linschoten? Op dit portaal geven we inzicht in welke opties je hebt.

 • De gemeente Montfoort beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Op basis van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is aan te raden hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Linschoten 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel geven we een indicatie van de huidige woonlasten in Linschoten (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3461
Netnummer0348 (+31348)
Gemiddelde WOZ-waarde€314.000
OZB-tarief woningen0,1245%
Gemiddeld betaalde OZB€391
Rioolheffing€241
Afvalstoffenheffing€274
Totale woonlasten€906
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Linschoten.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Montfoort. De WOZ-waarde bedraagt op €247.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €247.000 x 0,1245% = €308.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Linschoten? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Linschoten ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gebruikte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Linschoten. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling woningprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op dit platform kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het opgestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€314.0007,5%
2019€292.0007,0%
2018€273.0004,2%
2017€262.0001,6%
2016€258.0001,6%
2015€254.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Montfoort.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-linschoten-3461

Woningtaxatie in Linschoten

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Linschoten kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Linschoten is ongeveer €210. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In het overzicht hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Linschoten die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Haarzuilens, De Meern, Vleuten, Snelrewaard en Polsbroek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren zoals: type woning, grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Linschoten. In deze documenten check je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1245% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Linschoten. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €391.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar aspecten als: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.montfoort.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: type object, bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Linschoten?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en ga na of de referentie huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Disclaimer: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Linschoten heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie