WOZ bezwaar Stroe

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Stroe? Hieronder bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Barneveld begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Stroe 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het onderstaande overzicht tref je een indicatie van de huidige woonlasten in Stroe van een meerpersoonshuishouden. Op deze website lees je ook meer informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3776
Netnummer0342 (+31342)
Gemiddelde WOZ-waarde€315.000
OZB-tarief woningen0,0968%
Gemiddeld betaalde OZB€304
Rioolheffing€179
Afvalstoffenheffing€313
Totale woonlasten€796
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Stroe.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Barneveld. De WOZ-waarde ligt op €285.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €285.000 x 0,0968% = €276.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Stroe? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Stroe ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Stroe. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag ligt ten grondslag aan de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Check of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€315.0007,9%
2019€292.0005,4%
2018€277.0003,0%
2017€269.0000,0%
2016€269.000-1,1%
2015€272.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Barneveld.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-stroe-3776

Woningtaxatie in Stroe

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Stroe kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Stroe ligt rond de €190. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het schema hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Stroe die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Kootwijk, Kootwijkerbroek, Soesterberg, Eemdijk en Bunschoten-Spakenburg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten als: bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, type woning, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Stroe. In deze aanslag vind je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0968% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stroe. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €304.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. een speciaal model. Men kijkt naar onderwerpen als: plek van de woning, de oppervlakte, type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.barneveld.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag bekijk je eveneens prijzen van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Stroe?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Stroe maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie