WOZ bezwaar Kootwijkerbroek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Kootwijkerbroek? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Barneveld maakt elk jaar een schatting van de verwachte waarde van elk huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Kootwijkerbroek 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In deze tabel verstrekken we duidelijke info over de actuele woonlasten in Kootwijkerbroek (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal tref je ook handige informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3774
Netnummer0342 (+31342)
Gemiddelde WOZ-waarde€315.000
OZB-tarief woningen0,0968%
Gemiddeld betaalde OZB€304
Rioolheffing€179
Afvalstoffenheffing€313
Totale woonlasten€796
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kootwijkerbroek.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Barneveld. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €283.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €283.000 x 0,0968% = €274.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Kootwijkerbroek? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Kootwijkerbroek ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Kootwijkerbroek. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Beoordeel of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Check of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit kan zijn omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€315.0007,9%
2019€292.0005,4%
2018€277.0003,0%
2017€269.0000,0%
2016€269.000-1,1%
2015€272.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Barneveld.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-kootwijkerbroek-3774

Woningtaxatie in Kootwijkerbroek

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Kootwijkerbroek komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Kootwijkerbroek komt gemiddeld uit rond de €215. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Kootwijkerbroek die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Soesterberg, Eemdijk, Bunschoten-Spakenburg, Lage Vuursche en Hollandsche Rading.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, grootte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Kootwijkerbroek. In die rapportage staan de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0968% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kootwijkerbroek. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €304.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand met behulp van beschikbare gegevens. Men kijkt naar factoren zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.barneveld.nl). In het taxatieverslag zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Kootwijkerbroek?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en controleer of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je veronderstelt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Kootwijkerbroek zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie