WOZ bezwaar Eemdijk

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een prijsverwachting van de waarde van een huis. Aan de hand van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de OZB beschikking maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Eemdijk? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Bunschoten calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Eemdijk 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel tref je een overzicht met de gemiddelde woonlasten in Eemdijk (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens lees je ook meer informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3754
Netnummer033 (+3133)
Gemiddelde WOZ-waarde€314.000
OZB-tarief woningen0,0922%
Gemiddeld betaalde OZB€289
Rioolheffing€153
Afvalstoffenheffing€188
Totale woonlasten€629
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Eemdijk.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Bunschoten. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €281.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €281.000 x 0,0922% = €259.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Eemdijk? Je kunt dan bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Eemdijk aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Eemdijk. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle marktprijs

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Weeg af of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het schema hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€314.0007,9%
2019€291.0005,1%
2018€277.0005,7%
2017€262.0002,7%
2016€255.0002,0%
2015€250.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Bunschoten.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-eemdijk-3754

Woningtaxatie in Eemdijk

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Eemdijk komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Eemdijk ligt om en nabij de €240. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Eemdijk die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Bunschoten-Spakenburg, Lage Vuursche, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Groenekan.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: bouwjaar, type woning, bijgebouwen, grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Eemdijk. In dit document check je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0922% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Eemdijk. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €289.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van data die voorhanden is. Zo wordt er gekeken naar aspecten als: ligging, de oppervlakte, onderhoudsstaat en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.bunschoten.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Eemdijk?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je goed nadenken. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Eemdijk maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie