WOZ bezwaar Baarle-Nassau

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Baarle-Nassau? Op deze pagina praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Baarle-Nassau komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Baarle-Nassau 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de volgende tabel verschaffen we een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Baarle-Nassau (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina is er meer info te vinden over te lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5110
Netnummer0162 (+31162)
Gemiddelde WOZ-waarde€288.000
OZB-tarief woningen0,1%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€166
Afvalstoffenheffing€211
Totale woonlasten€666
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Baarle-Nassau.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Baarle-Nassau. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €273.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €273.000 x 0,1% = €273.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Baarle-Nassau? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Baarle-Nassau ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Baarle-Nassau. Meestal is een DigiD account vereist. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een onderbouwd taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€288.0005,1%
2019€274.0003,4%
2018€265.0004,3%
2017€254.0003,7%
2016€245.0000,8%
2015€243.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Baarle-Nassau.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-baarle-nassau-5110

Woningtaxatie in Baarle-Nassau

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Baarle-Nassau kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in Baarle-Nassau ligt rond de €215. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Baarle-Nassau die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Dongen, Hilvarenbeek, Haaren, Oisterwijk en Goirle.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten zoals: type woning, grootte, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Baarle-Nassau. In deze aanslag check je de vastgestelde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Baarle-Nassau. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €288.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt aspecten zoals: ligging, de inhoud van de woning, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.baarle-nassau.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: type object, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Baarle-Nassau?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en ga na of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Belangrijk: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je goed nadenken. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Baarle-Nassau zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Ulicoten
 • WOZ bezwaar Castelre
 • Plaats een reactie