WOZ bezwaar Ulicoten

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Ulicoten? Op deze website lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Baarle-Nassau komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Ulicoten 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder vind je duidelijke info over de huidige woonlasten in Ulicoten waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal lees je ook meer informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5113
Netnummer013 (+3113)
Gemiddelde WOZ-waarde€288.000
OZB-tarief woningen0,1%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€166
Afvalstoffenheffing€211
Totale woonlasten€666
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Ulicoten.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Baarle-Nassau. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €253.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €253.000 x 0,1% = €253.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Ulicoten? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Ulicoten uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het samengestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Ulicoten. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer marktprijs

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het overzicht hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€288.0005,1%
2019€274.0003,4%
2018€265.0004,3%
2017€254.0003,7%
2016€245.0000,8%
2015€243.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Baarle-Nassau.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-ulicoten-5113

Woningtaxatie in Ulicoten

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Ulicoten kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Ulicoten bedraagt circa €255. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateur zoeken
In het onderstaande overzicht vind je taxateurs en makelaars in Ulicoten die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in s Gravenmoer, Hulsel, Hooge Mierde, Lage Mierde en Oost West en Middelbeers.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren als: bouwjaar, type woning, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, grootte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Ulicoten. Op dit aanslagbiljet tref je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ulicoten. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €288.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld op basis van modelmatige waardebepaling. Men kijkt naar feiten zoals: waar het huis gelegen is, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.baarle-nassau.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook prijzen van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Ulicoten?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en ga na of deze huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Ulicoten heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie