WOZ bezwaar Ugchelen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait voor de IB. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Ugchelen? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Apeldoorn raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Ugchelen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel vind je een kostenraming van de verschillende woonlasten in Ugchelen van een meerpersoonshuishouden. Eveneens vind je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7339
Netnummer055 (+3155)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1317%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€141
Afvalstoffenheffing€292
Totale woonlasten€778
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Ugchelen.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Apeldoorn. De WOZ-waarde ligt op €283.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €283.000 x 0,1317% = €373.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Ugchelen? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Ugchelen aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Ugchelen. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit verslag dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Controle marktwaarde

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande lijst vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0008,2%
2019€243.0008,5%
2018€224.0006,7%
2017€210.0002,9%
2016€204.0000,5%
2015€203.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Apeldoorn.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-ugchelen-7339

Woningtaxatie in Ugchelen

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Ugchelen kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Ugchelen ligt rond de €210. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Ugchelen die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Beemte Broekland, Gelselaar, Haarlo, Borculo en Mariënvelde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken als: bouwjaar, grootte, type woning, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Ugchelen. In deze documenten bekijk je de verwachte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1317% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ugchelen. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €346.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze zaken als: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.apeldoorn.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met transactiecijfers van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Ugchelen?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en beoordeel of de getoonde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Ugchelen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie