WOZ bezwaar Heukelum

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Heukelum? Hier geven we inzicht in de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente West Betuwe beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden hier goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Heukelum 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande lijst bekijk je een overzicht met de huidige woonlasten in Heukelum (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens tref je ook handige informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4161
Netnummer0345 (+31345)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,1251%
Gemiddeld betaalde OZB€373
Rioolheffing€345
Afvalstoffenheffing€291
Totale woonlasten€1009
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Heukelum.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente West Betuwe. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €289.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €289.000 x 0,1251% = €362.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Heukelum? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Heukelum precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Bekijk de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Heukelum. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk dient als onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check huizenprijs

  Ga naar of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.000
2018
2017
2016
2015
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente West Betuwe.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-heukelum-4161

Woningtaxatie in Heukelum

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Heukelum kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Heukelum ligt rond de €275. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Heukelum die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Deil, Enspijk, Rumpt, Gellicum en Beesd.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren zoals: onderhoudsniveau, type woning, ligging, oppervlakte, bouwjaar, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Heukelum. In deze aanslag lees je de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1251% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heukelum. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €373.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld door middel van verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze factoren als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.westbetuwe.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je daarbij ook koopsommen van vergelijkbare huizen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Heukelum?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Belangrijk: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Heukelum kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie