WOZ bezwaar Schoorl

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Schoorl? Hieronder bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Bergen Noord-Holland raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarprocedure starten. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Schoorl 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel bekijk je duidelijke info over de huidige woonlasten in Schoorl (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal is er meer info te vinden over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1871
Netnummer072 (+3172)
Gemiddelde WOZ-waarde€440.000
OZB-tarief woningen0,0899%
Gemiddeld betaalde OZB€395
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€350
Totale woonlasten€1010
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Schoorl.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Bergen Noord-Holland. De WOZ-waarde bedraagt op €268.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €268.000 x 0,0899% = €241.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Schoorl? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Schoorl ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Schoorl. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle verkoopprijs

  Controleer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een alternatieve taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het onderstaande overzicht vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€440.0009,2%
2019€403.0007,8%
2018€374.0005,4%
2017€355.0002,3%
2016€347.0000,3%
2015€346.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Bergen Noord-Holland.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-schoorl-1871

Woningtaxatie in Schoorl

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Schoorl kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Schoorl ligt zo rond de €245. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In het onderstaande overzicht bekijk je taxateurs en makelaars in Schoorl die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Bergen aan Zee, Bergen, Driehuizen, Zuidschermer en Grootschermer.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen als: ligging, bouwjaar, type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Schoorl. In dit document lees je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0899% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Schoorl. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €395.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde komt tot stand d.m.v. data die voorhanden is. Ze onderzoeken thema’s als: plek van de woning, de oppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.bergen-nh.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, type object. In het taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van gelijkwaardige woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Schoorl?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 30 werkdagen na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en analyseer of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Schoorl kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie