WOZ bezwaar Ven-Zelderheide

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Ven-Zelderheide? Op dit portaal bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Gennep calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Ven-Zelderheide 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de volgende tabel bekijk je een overzicht met de huidige woonlasten in Ven-Zelderheide op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens tref je ook handige informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6599
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€251.000
OZB-tarief woningen0,1122%
Gemiddeld betaalde OZB€281
Rioolheffing€242
Afvalstoffenheffing€207
Totale woonlasten€729
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ven-Zelderheide.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Gennep. De WOZ-waarde is vastgesteld op €256.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €256.000 x 0,1122% = €287.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Ven-Zelderheide? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Ven-Zelderheide nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Ven-Zelderheide. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Evalueer marktwaarde

  Ga naar of de waarde correct is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de volgende tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€251.0007,7%
2019€233.0005,4%
2018€221.0002,8%
2017€215.000-1,8%
2016€219.0004,3%
2015€210.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Gennep.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-ven-zelderheide-6599

Woningtaxatie in Ven-Zelderheide

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Ven-Zelderheide kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Ven-Zelderheide is ongeveer €235. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Ven-Zelderheide die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Heijen, Milsbeek, Ottersum, Middelaar en Plasmolen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren zoals: oppervlakte, type woning, grootte, bouwjaar, bijgebouwen, ligging en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Ven-Zelderheide. Op dit aanslagbiljet bekijk je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1122% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ven-Zelderheide. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €281.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld op basis van beschikbare data. De gemeente verwerkt zaken zoals: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.gennep.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Ven-Zelderheide?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de aangehaalde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Ven-Zelderheide zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie