WOZ bezwaar Deurze

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je rond januari, februari en maart een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Deurze? Op deze pagina praten we je bij over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Aa en Hunze calculeert jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Deurze 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het schema hieronder check je een overview van de gemiddelde woonlasten in Deurze (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens lees je ook meer informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9457
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,1191%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€216
Totale woonlasten€695
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Deurze.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Aa en Hunze. De WOZ-waarde is vastgesteld op €237.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 237.000 x 0,1191% = €282.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Deurze? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Deurze ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Deurze. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit komt doorgaans doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het onderstaande overzicht is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,1%
2019€247.0007,4%
2018€230.0003,1%
2017€223.0002,3%
2016€218.0000,0%
2015€218.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Aa en Hunze.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-deurze-9457

Woningtaxatie in Deurze

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Deurze kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Deurze ligt rond de €235. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande lijst tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Deurze die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Eleveld, Geelbroek, Ekehaar, Eldersloo en Nijlande.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. thema’s als: bijgebouwen, grootte, oppervlakte, type woning, ligging, onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Deurze. In die rapportage tref je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1191% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Deurze. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €311.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt opgesteld op basis van openbare data. Ze onderzoeken thema’s als: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, onderhoudsstaat en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je in het WOZ-loket van de gemeente (www.aaenhunze.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Deurze?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Disclaimer: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Deurze kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie