WOZ bezwaar Eldersloo

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Eldersloo? Op deze website bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Aa en Hunze begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om deze aanslag goed door te nemen zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Eldersloo 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande tabel geven we een kostenraming van de actuele woonlasten in Eldersloo van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9453
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,1191%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€216
Totale woonlasten€695
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Eldersloo.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Aa en Hunze. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €233.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €233.000 x 0,1191% = €278.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Eldersloo? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Eldersloo aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Bekijk de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Eldersloo. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle verkoopprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Een reden kan zijn dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In deze tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,1%
2019€247.0007,4%
2018€230.0003,1%
2017€223.0002,3%
2016€218.0000,0%
2015€218.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Aa en Hunze.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-eldersloo-9453

Woningtaxatie in Eldersloo

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Eldersloo kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Eldersloo ligt rond de €270. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In het onderstaande overzicht tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Eldersloo die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Nijlande, Rolde, Nooitgedacht, Marwijksoord en Papenvoort.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door aspecten zoals: bouwjaar, bijgebouwen, type woning, grootte, oppervlakte, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Eldersloo. In deze aanslag lees je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1191% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Eldersloo. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €311.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen als: de ligging van het huis, grondoppervlakte, het soort woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.aaenhunze.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, adresgegevens, type object, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Eldersloo?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en onderzoek of deze woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Opmerking: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Eldersloo maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie