WOZ bezwaar Acquoy

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Acquoy? Hier praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente West Betuwe komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Acquoy 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel geven we een kostenraming van de huidige woonlasten in Acquoy op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast bekijk je ook informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4151
Netnummer0345 (+31345)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,1251%
Gemiddeld betaalde OZB€373
Rioolheffing€345
Afvalstoffenheffing€291
Totale woonlasten€1009
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Acquoy.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente West Betuwe. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €282.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €282.000 x 0,1251% = €353.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Acquoy? Je kunt een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Acquoy ingediend kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Acquoy. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check woningprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.000
2018
2017
2016
2015
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente West Betuwe.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-acquoy-4151

Woningtaxatie in Acquoy

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Acquoy zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Acquoy ligt om en nabij de €240. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Vind een taxateur in de buurt
In deze tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Acquoy die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Asperen, Schoonrewoerd, Leerdam, Vianen en Hei- en Boeicop.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken zoals: oppervlakte, ligging, grootte, bouwjaar, type woning, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Acquoy. In die rapportage tref je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1251% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Acquoy. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €373.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. data die voorhanden is. Zo wordt er gekeken naar feiten als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.westbetuwe.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, type object. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook koopsommen van gelijkwaardige woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Acquoy?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en ga na of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Acquoy heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie