WOZ bezwaar Leuvenheim

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Leuvenheim? Hier praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Brummen beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van jouw woning.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is dus slim om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Leuvenheim 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het overzicht hieronder bieden we een overview van de hedendaagse woonlasten in Leuvenheim (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6974
Netnummer0575 (+31575)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,1361%
Gemiddeld betaalde OZB€363
Rioolheffing€317
Afvalstoffenheffing€173
Totale woonlasten€853
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Leuvenheim.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Brummen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €263.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €263.000 x 0,1361% = €358.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Leuvenheim? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Leuvenheim precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Leuvenheim. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Dit verslag ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer woningprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Ga na of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0004,7%
2019€255.0004,9%
2018€243.0003,0%
2017€236.0001,3%
2016€233.0000,0%
2015€233.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Brummen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-leuvenheim-6974

Woningtaxatie in Leuvenheim

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Leuvenheim zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in Leuvenheim ligt om en nabij de €240. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In het onderstaande overzicht check je taxateurs en makelaars in Leuvenheim die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Hall, Eerbeek, Laag-Soeren, Spankeren en Ellecom.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. zaken als: bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning, ligging en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Leuvenheim. In deze gemeentelijke beschikking check je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1361% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Leuvenheim. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €363.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken kenmerken als: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.brummen.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je tevens verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Leuvenheim?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en bekijk of de getoonde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Leuvenheim zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie